Telefon
WhatsApp

Birlik Conta ; gücü birliktelikten gelen firmamız 1993 yılında, İstanbul da 6000 metrekarelik üretim alanını kurmuştur. 35 yıldır faaliyet gösteren firmamız sektöre ürün çeşitliliği ve yeni ürün geliştirmedeki hızıyla öncülük etmektedir. Bünyesinde bulunan geniş ürün yelpazesiyle birçok müşteri grubuna hizmet etmekte ve ürün çeşitliliği denince akla gelen ilk firmadır. Yeni model ürünlerin üretim ihtiyaçlarına  göre kendini sürekli geliştirip teknolojik alt yapısına yaptığı yatırımlar ile AR-GE ve tasarımda hızlı aksiyon almaktadır.

Silcon Gasket ve Consil Gasket isimli tescilli markaları ile dünyanın dört bir yanına ürünlerini ‘’Kaliteli Ürün, En iyi Hizmet’’ felsefesiyle göndermektedir. Ağırlıklı olarak tır ve çekici grupları, hafif ticari, iş makineleri, binek ve marin araçlar için sızdırmazlık ürünleri üreten firmamız bunun yanı sıra sektördeki özel conta ihtiyaçlarını da bilgi birikimiyle karşılamaktadır. Faaliyetlerinde önceliği çevreye ve insan sağlığına önem veren firmamız, sürdürülebilirliğin ancak bu şekilde mümkün olacağı felsefesindedir. 

Üretim sürecimiz müşterimizin ihtiyacı doğrultusunda belirlenir. Yeni bir ürünü geliştirirken kullanılan yere göre gereklilikleri uzman kadromuz tarafından değerlendirilir. Ardından ilk olarak ürünlerimiz 3 boyutlu olarak CAD/CAM ile tasarlanıyor ve kendi bünyemizde bulunan kalıphanemiz de CNC tezgahlarda işlenerek üretime hazır hale getiriliyor. İşlenen kalıplardaki numune esaslı uygunluk onayı verildikten sonra ürünün üretim süreci başlıyor. İlk aşamada ürettiğimiz çelik kalıplarda contanın imalatı yapılıyor, pres baskı, taşlama, kumlama, puntalama, perçinleme, lazer kaynak ve lazer kesim yapılarak ilk üretimi tamamlanan contalarımız ardından vibrasyon, silikon , kaplama ve teflon uygulama sürecinden geçiyor.

Üretimde kullandığımız elastomer malzemelerin uzmanlarımız tarafından kendi bünyemizde formülasyonları  oluşturuluyor ve üretime geçiliyor. Çoğunlukla  kullanılan kauçuk hammaddelerimiz NBR, VMQ, HNBR, AEM, ACM, FKM VE FDKM’dir. Bunun yanısıra paslanmaz, alüminyum, sac , bakır, pirinç, kauçuklu sac gibi hammaddelerde ürünlerimizde kullanılıyor. Üretim aşamasından sonra kalite kontrol ve laboratuvar ekibimiz ürünleri Reometre, aşındırma, çekme kopma , fırınlama ve yoğunluk testleri sürecinden geçirilerek, kimyasal testler yapılarak ürünün doğruluğunu kontrol etmekte ve enjeksiyon pres hatlarında üretime almaktadır. Üretimi biten contalarımız son teknolojik şhrinkleme ve etiket makinasından geçerek özenle paketleniyor ve dünyanın dört bir yanına sevk edilmeye hazır hale geliyor.

Birlik Conta hem eski model ürünleri bünyesinde tutarak hem de yeni modelleri geliştirip inovatif fikirlerle üreterek yurtiçi ve 70 den fazla ülkeye ihracat yaparak sektörde Kaliteli ürün ve en iyi hizmette öncü olmuştur.
 
Marka ağımızı genişletirken ürün çeşitliliğimizi arttırmış, ihracat pazarlarımızı da genişletmiş olduk. Başlıca hizmet verdiğimiz ülkeler Avrupa,  Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika, Asya ve Orta Doğu olmak üzere yeni kıtalardaki çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Firmamız çalışanlarına düzenli olarak eğitim vererek kaliteli ürün bilincini aşılamaktadır. 20 binden fazla ürün yelpazesi olan firmamız İSO kalite sistemini tüm üretim aşamalarında kullanmaktadır. Gücü birliktelikten gelen firmamız, Birlik Conta, çalışma arkadaşlarımızı, tedarikçilerimizi ve iş ortaklarımızı ilerlememizde en önemli paydaşlarımız olarak görüyoruz ve sürekli olarak geliştiriyoruz. Motorun kalbinde olan  contalarımızla size en iyi çözümü sunmaktayız. Bizim en önemli mottomuz önce paydaşlarımızdır. Çünkü sizler ürünlerin en iyisine layıksınız. Conta denince akla Birlik Conta gelir.